ناشر منبع

null فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی بیوپرایمینگ بذور ارقام برنج»
09:00
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی منتشر شد؛

فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی بیوپرایمینگ بذور ارقام برنج»

یکصدونودوهفتمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی بیوپرایمینگ بذور ارقام برنج به منظور تسریع در جوانه زنی، افزایش شاخص‌های رشد و عملکرد محصول» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک تیم پژوهشی از موسسه تحقیقات خاک و آب کشور منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، گیاه برنج یکی از مهمترین محصولات زراعی ایران است که در طی تنش کم‌آبی علاوه بر عدم آبنوشی مناسب و کاهش درصد جوانه‌زنی،  به دلیل رشد ریشه‌ای نامناسب، بذر آن ضعیف شده و رشد مناسب و کافی ندارد. از این‌رو لزوم رسیدن به راهکارهای مناسب جهت افزایش کارایی گیاه و استقرار مناسب گیاهچه‌ها جهت پایداری بیشتر در خاک بیش از پیش لازم به نظر می‌رسد.

در نظام‌های کشاورزی پایدار، کودهای زیستی از اهمیت ویژه‌‍ای در افزایش تولید و حفظ حاصلخیزی پایدار خاک و افزایش عملکرد بذور برخوردار هستند. اصطلاح کود زیستی به انبوه متراکم یک یا چند نوع موجود زنده مفید و یا فرآورده متابولیکی آنها اطلاق می‌شود که به منظور تأمین عناصر غذایی و نیازهای هورمونی گیاه تولید و عرضه می‌شوند. باکتری‌های افزاینده رشد گیاه یکی از مهمترین کودهای زیستی هستند که اصطلاحاً ریزوباکتری‌های محرک رشد گیاه نامیده می‌شوند. عاملیت افزاینده عملکرد برنج در این طرح، باکتری باسیلوس ولزنسیس انتخاب شده است که به منظور افزایش طول اثر کود تهیه شده از این باکتری بر رشد و جوانه زنی بذر، نیاز است ماندگاری این باکتری‌ها روی بذور برنج تست شود و یا فرمولاسیونی مناسب پیدا شود که باکتری در قالب کود زیستی به کشاورز عرضه گردد.

درواقع هدف اصلی، پرایمینگ بذور برنج با استفاده از باکتری باسیلوس ولزنسیس و افزایش ماندگاری کود زیستی حاصله با استفاده از ژل پلی گلوتامیک اسید(Poly Glutamic Acid/ PGA) است که توسط باکتری مهندسی شده در محیط فرمانتور تولید می‌شود. توانایی تولید ژل PGA توسط این باکتری بین ۳۰ تا ۴۵ گرم در لیتر خواهد بود. این مقدار از ژل PGA در نهایت شرایط تولید کود زیستی ماندگاری را فراهم می‌سازد که در هر لیتر مایه تلقیح آن ۱۰11 سلول باکتری فعال حضور دارد.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

متقاضیان تا روز سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404 فرصت دارند پروپوزال و پیشنهاد‌های خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و  جهت ارتباط با کارگزاری با شماره 02166943352  تماس حاصل کنند.

 

ارسال ایمیل