فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پالس پلاسما»
فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پالس پلاسما»
دویستویازدهمین فراخوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «دستیابی به دانش فنی پالس پلاسما جهت افزایش بهرهوری چاههای نفتی کمبازده» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه صنعتی مالک اشتر منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، فناوری پالس پلاسما به عنوان یک راهکار نوین در افزایش تراوایی چاههای نفت، تأثیر بسزایی در بهبود بهرهوری این چاهها دارد. با ایجاد امواج پلاسمای پرانرژی، این فناوری قادر است رسوبات و موانع موجود در اطراف چاهها را به طور مؤثر پاکسازی کرده و مسیر جریان نفت را باز کند. فناوری پالس پلاسما به دلیل عدم نیاز به مواد شیمیایی و سازگاری با محیط زیست، گزینهای ایمن و اقتصادی برای صنعت نفت محسوب میشود.
همچنین، پالس پلاسما با ایجاد ریزترکها در مخزن و کاهش ویسکوزیته سیالات، تحرک هیدروکربنها را افزایش داده و بهبود قابل توجهی در عملکرد چاهها ایجاد میکند. استفاده از این فناوری نهتنها به افزایش تولید نفت کمک میکند بلکه میتواند هزینههای عملیاتی را نیز کاهش دهد که در نهایت منجر به افزایش سودآوری در صنعت نفت خواهد شد. در این طرح پژوهشی، طراحی سیستم الکترونیکی پالس پلاسما جهت افزایش تراوایی چاههای نفتی کم بازده در مقیاس آزمایشگاهی مدنظر است. افزایش بازدهی چاه تا ۲.۵ برابر (حدود ۴۰ بشکه نفت در (روز) در چاههایی با قابلیت اجرای فناوری پالس پلاسما و کاهش ۷۵ % هزینههای عملیاتهای ازدیاد برداشت و بهبود استخراج نفت از جمله خروجیهای مدنظر این طرح است.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
متقاضیان تا روز شنبه 20 اردیبهشت 1404 فرصت دارند، پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و جهت ارتباط با کارگزاری با شمارههای 66539734 021و 02166533864تماس حاصل کنند.