برنامه ویژه صندوق نوآوری برای توسعه صادرات شرکتهای دانشبنیان
برنامه ویژه صندوق نوآوری برای توسعه صادرات شرکتهای دانشبنیان
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2025) و پاویون شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه، بر حمایت ویژه این صندوق از صادرات دانشبنیانها با استفاده از ابزارهای مختلف تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2025) از 8 تا 12 اردیبهشت 1404 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. در پاویون شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه ۱۰ شرکت، توانمندیهای صادراتی خود را در حوزههای مختلف در معرض دید علاقهمندان قرار دادهاند.
صبح امروز سهشنبه 9 اردیبهشت ماه 1404 ، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو و پاویون دانشبنیانها در جمع خبرنگاران گفت: این نمایشگاه یکی از بزرگترین رویدادهای صادراتی کشور محسوب میشود. 800 شرکت ایرانی در این نمایشگاه حضور دارند و بیش از دو هزار تاجر، بازرگان و سرمایهگذار از 100 کشور جهان برای آشنایی با توانمندیها و ظرفیتهای صادراتی ایران از این نمایشگاه بازدید میکنند. این نمایشگاه فرصت مغتنمی برای دانشبنیانها است تا بتوانند محصولات و توانمندیهای صادراتی خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: حدود 10 درصد از شرکتهای دانشبنیان (از مجموع 10 هزار شرکت دانشبنیان کشور) از توانمندی صادراتی خوبی برخوردار هستند و محصولات خود را به بازارهای بینالمللی ارائه کردهاند. قطعا ظرفیت صادراتی دانشبنیانها بسیار بیشتر بوده و ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکنیم با ابزارهای مختلف، این ظرفیت را ارتقاء بخشیم.
خیاطیان با بیان اینکه خدمات صندوق نوآوری برای کمک به حضور دانشبنیانها در بازارهای بینالمللی بسیار متنوع است، خاطرنشان کرد: یکی از این خدمات، برپایی پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای معتبر داخلی و بینالمللی و همچنین، حمایت از حضور مستقل آنها در این نمایشگاهها است.
وی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از حوزه صادرات دانشبنیانها به صورت ویژه با دو خدمت «تسهیلات سرمایه در گردش صادراتی» و «تسهیلات تولید فراسرزمینی» حمایت میکند، گفت: شرکتهای دانشبنیان که برنامه صادراتی مشخصی دارند، میتوانند از تسهیلات 100 میلیارد تومانی سرمایه در گردش صادراتی استفاده کنند. همچنین دانشبنیانهایی که نیازمند ایجاد زیرساختهایی برای توسعه صادرات خود در کشورهای دیگر هستند، میتوانند تسهیلات تولید فراسرزمینی را دریافت کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در انجمن صادرات شرکتهای دانشبنیان، برنامهای در دست بررسی است که براساس آن، با ایجاد کنسرسیوم در زنجیره ارزش یک محصول، بتوانیم شرکتهای فعال در آن حوزه را تجمیع کرده و به توسعه صادرات شرکتهای دانشبنیان کمک کنیم.
شایان ذکر است، پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025 در سالن 40 محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا شده و تا روز جمعه 12 اردیبهشت ماه پذیرای بازدیدکنندگان است. در این پاویون، ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی دانشبنیانها در حوزههای مختلفی از جمله ماشینآلات بستهبندی، تولید انواع آنزیمها، کشاورزی، قطعههای کامپوزیتی صنعتی پیشرفته، تولید و توزیع تجهیزات الکترونیک، همچنین نفت، گاز، پتروشیمی، معدن، سیمان و نیروگاهی به نمایش گذاشته شدهاند.