ناشر منبع

null تکمیل زنجیره ارزش راهبردی صنایع از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم
11:30
رییس صندوق نوآوری در نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان یزد اعلام کرد:

تکمیل زنجیره ارزش راهبردی صنایع از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی صنایع مختلف یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم است، گفت: در صندوق نوآوری مدلی را با الگوی «عامل توسعه‌گر» ارائه کرده‌ایم که براساس آن و با همکاری دستگاه‌های تخصصی در زنجیره ارزش و یک بخش خصوصی توانمند، گلوگاه‌هایی که می‌توانند با فناوری و نوآوری رفع شوند را شناسایی می‌کنیم که راهبری این زنجیره برعهده بخش خصوصی توانمند است.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان یزد گفت: مقام معظم رهبری سال 1400 در دیدار با نخبگان فرمودند که سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی (GDP) ظرف 3-2 سال آینده باید به 5 درصد برسد و این ظرفیت را داریم. بر همین اساس دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه عدد 7 درصد را پیشنهاد داد و مجلس هم آن را تصویب کرد. باید برش استانی این موضوع را تعریف کنیم و جایی مثل ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان یزد باید وارد این حوزه شود. ابتدا باید شرایط موجود را بررسی کنید و ببینید که برای رسیدن به سهم 7 درصدی اقتصاد دانش‌بنیان استان، چه اقدامات و برنامه‌هایی باید انجام شود تا به خواست مقام معظم رهبری و قانون عمل شود.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی صنایع مختلف را از اولویت‌های دولت سیزدهم برشمرد و تصریح کرد: ما در صندوق نوآوری و شکوفایی مدلی را با الگوی «عامل توسعه‌گر» ارائه کرده‌ایم که مدل بسیار خوبی است و براساس آن، با همکاری معاونت علمی، وزارت علوم، وزارت کشور و سایر دستگاه‌های تخصصی در این زنجیره ارزش، گلوگاه‌هایی که می‌توانند با فناوری و نوآوری رفع شوند را شناسایی می‌کنیم و «عامل توسعه» که یک بخش خصوصی توانمند و آشنا به حوزه مورد نظر است، این زنجیره ارزش را راهبری می‌کند. این عامل توسعه توسط معاونت علمی، دانش‌بنیان شده و مورد حمایت ما در صندوق قرار می‌گیرد.

وی افزود: کار با دو عامل توسعه را آغاز کرده‌ایم؛ اولین عامل مربوط به حوزه انرژی خورشیدی در گلوگاه خاص سیلیکون است که تکنولوژی بسیار خاصی دارد و در اختیار چند کشور است که طبق بررسی‌های ما، توانمندی آن در کشور وجود دارد. در این زمینه، یک عامل توسعه انتخاب شد که در این حوزه بسیار خوب عمل کرده و طبق برنامه‌ریزی و با سرمایه‌گذاری مناسب ظرف سه تا چهار سال، می‌تواند خط تولید سیلیکون را را‌ه‌اندازی کند که این مسئله نه‌تنها در حوزه انرژی خورشیدی کاربرد دارد، بلکه در سایر حوزه‌ها هم بسیار پرکاربرد است.

خیاطیان خاطرنشان کرد: حوزه دوم که برای آن عامل توسعه انتخاب کردیم، حوزه آبزی‌پروری است. 18 استان درگیر این زنجیره ارزش هستند. گلوگاه‌های این حوزه به خوبی شناسایی شده‌اند و برنامه هر استان توسط عامل توسعه مشخص شده است. می‌توانیم در استان یزد و براساس ظرفیت استان، یک موضوع را انتخاب کنیم و عامل توسعه توسط خود استان پیشنهاد شود که آن را دانش‌بنیان کرده و تحت حمایت قرار دهیم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: همه کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم، باید در قالب هم‌افزایی باشد. اینکه هر کسی بگوید من کار خودم را انجام می‌دهم، دیگر امکانپذیر نیست. باید از طریق هم‌افزایی و کنار هم قرار دادن ظرفیت‌های موجود، چند کار بزرگ استانی یا منطقه‌ای انجام دهیم. 

وی در ادامه با اشاره به تدوین بسته رشد تولید دانش بنیان در سال جاری در صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: بر اساس این بسته، شرکت‌های دانش‌بنیانی که امسال بتوانند رشد فروش دو برابری محصول نسبت به سال گذشته را محقق کنند، می‌توانند از مزایای این بسته بهره‌مند شوند. این شرکت‌ها بدون نیاز به هیچ‌گونه ضمانت و تنها با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی، به بانک‌ها معرفی شده و می‌توانند تسهیلات سرمایه در گردش تا سقف 100 میلیارد تومان دریافت کنند. همچنین شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان نیز می‌توانند از اوراق صکوک نوآوری استفاده کنند که ابزار بسیار خوبی است که دسترسی آنها را به بازار سرمایه امکانپذیر می‌کند. 

خیاطیان در پایان با اشاره به برنامه‌های حمایتی صندوق نوآوری برای صادراتی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات دانش‌بنیان برنامه‌ای تحت عنوان «تولید فراسرزمینی» پایه‌ریزی کرده‌ایم، بر این اساس اگر شرکت‌ دانش‌بنیانی بتواند 10 درصد انتهای فرایند تولید خود را در خارج از کشور انجام دهد تا زمینه صادرات محصولش فراهم شود، مشمول حمایت‌های صندوق نوآوری خواهد شد. 

ارسال ایمیل