ناشر منبع

null شرکت دانش بنیان چیست؟
10:23

شرکت دانش بنیان چیست؟

شرکت دانش‌بنیان به شرکتی اطلاق می‌شود که کسب‌وکار آن بر پایه توسعه و تجاری‌سازی فناوری پیشرفته شکل می‌گیرد. در واقع این شرکت‌ها محصولات یا خدماتی را مبتنی بر فناوری پیشرفته توسعه می‌دهند و آن را به بازارهای داخل یا خارج کشور عرضه می‌کنند. 

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، یک شرکت دانش‌بنیان باید از سه ویژگی برخوردار باشد که شامل ساخت یک محصول به طور دست کم در حد نمونه اولیه عملیاتی، مبتنی بر فناوری و به دانش طراحی و ساخت محصول دست پیدا کرده باشد، است.
در مورد ساخت یک محصول به طور دست کم در حد نمونه اولیه عملیاتی توسط شرکت دانش بنیان بدین معناست که 
بنابراین مطابق این شرط، شرکت‌هایی که صرفاً ایده، طرح یا پروپوزال دارند و هنوز به نمونه اولیه نرسیده‌اند، مشمول دانش‌بنیان نیستند که باید دقت کرد که «تولید» محصول در تیراژ بالا نیز شرط دانش‌بنیانی نیست. 
در مورد شرط دوم که محصول شرکت دانش بنیان باید‌ مبتنی بر فناوری پیشرفته باشد، باید گفت که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور مستمر، «فهرست کالاها و خدمات دانش‌بنیان» را روزآمد و منتشر می‌کند که در واقع، مصادیق محصولات مبتنی بر فناوری پیشرفته است. شرکتی می‌تواند دانش‌بنیان باشد که کالا یا خدمت آن یا مشابه آن در کتابچه وجود داشته باشد. برای مثال، در این کتابچه آمده است که دستگاه سی‌تی‌اسکن، کنتور هوشمند آب، یا کودهای بیولوژیک، کالای مبتنی بر فناوری پیشرفته یا همان دانش‌بنیان محسوب می‌شود. 
شرط سوم که شامل این است که شرکت دانش بنیان به دانش طراحی و ساخت محصول دست پیدا کرده باشد، شرکت‌های بازرگانی که به واردات کالاهای پیشرفته (مثلا سی‌تی‌اسکن) مشغول هستند، مشمول دانش‌بنیان نیستند. 
فراموش نکنیم که شرکت دانش‌بنیان باید حتماً خصوصی باشد، به طوری که دست کم 51 درصد سهام آن به بخش خصوصی متعلق باشد. 
اشتباهات رایج مرتبط به شرایط دانش‌بنیانی اینست که حتماً باید یک نفر عضو هیات علمی دانشگاه، عضو هیات مدیره شرکت باشد، شرکت دانش‌بنیان باید حتماً صاحب پروانه ثبت اختراع (پتنت) در داخل یا خارج کشور باشد،  
محصول شرکت دانش‌بنیان باید به کلی جدید بوده و برای اولین بار در ایران یا جهان ساخته شده باشد و شرکتی که محصول پیشرفته‌ای را با «مهندسی معکوس» بسازد دانش‌بنیان نخواهد شد.


 

ارسال ایمیل