مشارکت در توسعه زیرساخت(توانا)
به منظور استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حل موضوعات راهبردی کشور و همچنین توسعه فناوریهای پیشران (نوظهور)، صندوق نوآوری و شکوفایی در سال «سرمایهگذاری برای تولید» با هدف زمینهسازی برای تولید محصولات راهبردی فراخوان «مشارکت در توسعه زیرساخت» تولید محصولات راهبردی را منتشر مینماید.
1.دامنه شمول
شرکتهای دانشبنیان دارای همه شرایط زیر، میتوانند در این فراخوان شرکت کنند.
- دارای طرح توسعه با پیشرفت فیزیکی حداقل 50 درصدی باشد.
- فروش کل شرکت در سال 1403 بیش از 3,500 میلیارد ریال باشد.
-
با هدف تمرکز بر توسعه محصولات دانشبنیان با ارزش افزوده بالا و حصول حداکثر اثربخشی کاربست منابع صندوق در رشد تولید ناخالص داخلی (GDP)، حداقل سود عملیاتی 30 درصد در صورت مالی حسابرسی شده متقاضی مورد انتظار است.
-
محصول موضوع مشارکت باید دارای اثربخشی روشن در حوزه نظام مسائل و فناوریهای هدفگذاری شده در صندوق نوآوری و شکوفایی باشند. نظام مسائل شامل امنیت غذایی، سلامت، انرژی و آب و فناوریهای هدف شامل میکروالکترونیک، بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی است.
-
شرکت توان تامین حداقل 20 درصد از منابع نقدی مورد نیاز طرح را دارا باشد.
تبصره: در مورد شرکتهای با فروش کمتر از 3,500 میلیارد ریال در صورتی که دست کم 50 درصد فروش شرکت مربوط به فروش محصولات/خدمات دانشبنیان بوده و حاشیه سود عملیاتی شرکت بیش از 50 درصد باشد، مجاز به ثبت درخواست هستند. در هر صورت فروش کل شرکت نباید کمتر از 2,000 میلیارد ریال باشد.
2.خدمت قابل ارائه
هدف از این فراخوان، تامین هزینههای مرتبط با توسعه زیر ساخت تولید محصولات راهبردی دانشبنیان با ارزش افزوده بالا در قالب عقد مشارکت مدنی اسلامی است.
3.نکات حائز اهمیت
مشارکت به صورت حداکثر 60 ماهه انجام میشود.
-
با توجه به تمرکز صندوق بر تامین مالی و حمایت از طرحهای راهبردی که چرخه اقتصادی قابل قبولی برای مالک پروژه ایجاد نماید، صرف ریسک مشارکت در اجرای پروژه به میزان حداقل 6 درصد نیز قابل قبول است. لذا با توجه به نرخ رسمی بازده بدون ریسک در کشور، اولویت بررسی با طرحهایی خواهد بود که متقاضی حداقل نرخ بازده داخلی 28،50 درصد را در طرح پیشنهادی متصور باشد.
-
سهم الشرکه صندوق در طرح متناسب با سهم صندوق در تامین منابع مورد نیاز اجرای طرح است. و سود مشارکت صندوق نیز متناسب با سهمالشرکه صندوق از سود محصولات تولید شده شریک در دوره بهرهبرداری است.
-
مشارکت دارای دو مرحله اجرا و بهره برداری است. هر زمان به خواست شرکت، تا پایان دوره اجرا (حداکثریک سال از آغاز مشارکت)، شرکت میتواند مشارکت با صندوق نوآوری و شکوفایی را با نرخ بازده داخلی معادل با حداقل نرخ بازده داخلی مورد انتظار طرح تسویه نموده و مشارکت را خاتمه دهد.
-
با هدف حداقل مداخله در مدیریت موضوع مشارکت، مشارکت حقوقی انجام نمیشود و صندوق سهامی از شرکت دریافت نخواهد کرد و مدیریت موضوع مشارکت کاملا به متقاضی واگذار میشود؛ در نتیجه، متقاضی مسئولیت کامل در برابر نحوه هزینه کرد منابع و تحقق اهداف مشارکت دارد و صندوق صرفاً ناظر بر عملکرد شریک (متقاضی) خواهد بود.
-
در صورتی که فرآیند تولید به دلایلی خارج از اراده و توان متقاضی متوقف شده و یا با تأیید حسابرس زیانده بودن عملیات تولید احراز شود، صندوق ادعایی نسبت به سود مشارکت نخواهد داشت.
-
صندوق متعهد است در پایان دوره مشارکت سهم الشرکه خود در طرح را با قیمت دفتری به متقاضی واگذار نماید.
4.زمانبندی فراخوان
ثبت تقاضا از تاریخ 20/02/1404 در سامانه غزال امکان پذیر است.
5.اطلاعات تکمیلی
6.مدارک و مستندات
تکمیل برگ درخواست و کاربرگ مشارکت مدنی
-
ارسال گزارش امکانسنجی طرح به همراه مستندات مرتبط با صحت سنجی ادعاهای مطرح شده در گزارش از جمله پیشفاکتورها، تصاویر مجوزهای تولید و زیرساخت، قیمتگذاری محصولات طرح، مستندات بازار و مشابه آن.
-
صورتهای مالی حسابرسی شده 3 سال اخیر متقاضی (در صورت عدم وجود صورت مالی حسابرسی شده سال 1403، ارسال ترازنامه 4 ستونی ممهور به مهر شرکت و امضای صاحبان امضای مجاز ارسال شود)
7.مسیر ثبت درخواست
جهت ثبت درخواست از طریق لینک زیر اقدام کنید.
میز خدمت صندوق نوآوری و شکوفایی (42170120-021) در ساعات اداری پاسخگوی سوالات و ابهامات شرکتهای دانشبنیان خواهد بود.