ناشر الأصول

null طرح «سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» برنده قسمت یازدهم
00:00

طرح «سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» برنده قسمت یازدهم

طرح دانش بنیان «سامانه هوشمند خودرو متصل(رایکار)» محصول شرکت نگین خودرو هوشمند به عنوان برگزیده یازدهمین قسمت از مسابقه تلویزیونی «کارویا» که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی از شبکه یک سیما پخش می‌شود، به دنبال جذب سرمایه از طریق تامین مالی جمعی است.

به گزارش روابط عمومی‌‌‌‌‌ صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق در ابتکاری تازه، امکان سرمایه‌گذاری عمومی ‌‌در سودآورترین طرح‌های دانش‌بنیان را در قالب تامین مالی جمعی (کراد فاندینگ) و از مسیر فرابورس فراهم کرده است.
 برای این منظور مسابقه‌ای تلویزیونی به همت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و با همکاری فرابورس و سازمان صداوسیما توسط استودیو نوبین تولید شده است که طی آن ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به رقابت با یکدیگر پرداخته و طرح‌های خود را ارائه می‌کنند و در نهایت ۲۴ شرکت توسط داوران انتخاب خواهند شد تا از طریق سکوهای تامین مالی جمعی، مردم بتوانند در طرح‌های این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کنند.
 این مسابقه‌ تلویزیونی دوشنبه‌ها و سه‌شنبه‌های هر هفته ساعت ۲۳ از شبکه اول سیما پخش می‌شود.
 در طرح جدید صندوق نوآوری، اگر به هر دلیل، طرح دانش‌بنیانی که در آن سرمایه‌گذاری شده به سودآوری نرسد، در هر حال صندوق نوآوری و شکوفایی بازگشت اصل سرمایه را برای سرمایه‌گذاران در این طرح ضمانت کرده و سرمایه‌گذاران به هیچ وجه از مشارکت در این طرح ضرر نخواهند کرد.
 دکتر علی ناظمی ‌‌معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی و عضو هیات علمی ‌دانشگاه خوارزمی، دکتر مهدی محمدی دبیر سابق ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و عضو هیات علمی ‌‌دانشگاه تهران، ویدا سینا مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، فاطمه جعفری بنیان‌گذار سایت سهام یاب و دکتر علی‌اصغر سعدآبادی عضو هیات علمی‌‌ دانشگاه شهید بهشتی، داوران فصل اول مسابقه تلویزیونی «کارویا» هستند.
 در یازدهمین  قسمت از مسابقه تلویزیونی «کارویا» پنج شرکت «توسعه سامانه‌های رایانه‌ای سماتوس» با طرح «جمع‌سپاری جمع‌آوری اطلاعات»، شرکت «فنی مهندسی بسپار پایش پارس» با طرح «ارتقاء بهره‌وری واحدهای تولیدی با ارائه خدمات تخصصی پلیمری»، شرکت «ساختارهای نوین اطلاع‌رسانی اساطیر» با طرح «‌سامانه‌های مبتنی بر هوش تجاری و داده کاوی تصمیم‌ساز»، شرکت « نیرو گستر عصر انرژی» با طرح «‌سیستم تبدیل تمامی‌ موتورهای دیزلی به موتورهای دوگانه‌سوز همزمان» و شرکت «نگین خودروی هوشمند‌» با طرح « سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» با هم به رقابت پرداختند که در نهایت طرح « سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» به عنوان برگزیده یازدهمین قسمت از مسابقه تلویزیونی «کارویا» انتخاب شد. این طرح به دنبال جذب سرمایه یک میلیارد و 200 میلیون تومان از طریق تامین مالی جمعی است.
جزئیات طرح «سامانه هوشمند خودرو متصل(رایکار)»
امیر زارعی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان نگین خودروی هوشمند در مورد «سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» گفت: محصول دانگل دیاگ شخصی برای هر دارنده خودرو شخصی‌سازی شده است. این محصول ترکیبی از تجهیز الکترونیکی(دانگل دیاگ) و اپلیکشین‌های اندرویدی و iOS است و بر روی خودروهای تولید داخل نصب می‌شود و در فاز بعدی روی خودروهای چینی و وارداتی هم قابلیت آپدیت و استفاده را خواهد داشت. 
وی با بیان اينکه در ایران فقط یک نمونه مشابه محصول ما وجود دارد، ادامه داد: «سامانه هوشمند خودرو متصل (رایکار)» به لحاظ قیمتی ارزان‌تر از نمونه مشابه داخلی است، ضمن اینکه محصول رقیب ما صرفا روی سیستم عامل اندروید قابل استفاده است، درحالی‌که محصول رایکار هم روی سیستم عامل اندروید و هم iOS قابل استفاده است. همچنین محصول رقیب به شکلی طراحی شده که هر دانگل برای یک گروه خودرویی قابل استفاده است درحالی‌که محصول رایکار به گونه‌ای طراحی شده که برای همه گروه‌های خودرویی فقط با یک دانگل قابل استفاده است و اصطلاحا از پراید تا لکسوس را همین یک مدل دانگل پوشش می‌دهد. 
وی در ادامه به نقش تامین مالی جمعی در پیشبرد طرح‌های فناورانه اشاره کرد و گفت: این روش، به شرط فرهنگ‌سازی در کشور، گزینه مناسبی برای شرکت‌های دانش بنیان است و می‌تواند راهی برای ورود بدون واگذاری سهام شرکت به مردم در پروژه‌های دانش بنیان‌ باشد تا به درستی سرمایه‌گذاری صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان نگین خودروی هوشمند با بیان اینکه بیشتر شرکت‌کنندگان در مسابقه تلویزیون «کارویا» برای سرمایه در گردش در این مسابقه حضور دارند، بیان کرد: سرمایه در گردش نقطه‌ای است که محصول به تجاری‌سازی رسیده است؛ ولی عمده هزینه و سرمایه‌گذاری در کار شرکت‌های دانش بنیان مربوط به پیچیدگی‌های مرحله R&D آنها است. پیشنهاد من برای آینده اینست که تامین مالی جمعی به فاز R&D شرکت‌ها نیز ورود کند چرا که این فاز از ریسک بالایی برخوردار است و اهمیت تامین مالی در این مرحله می‌تواند برای یک شرکت دانش بنیان خیلی بیشتر باشد که در صورت تحقق این ایده، به‌جای مدل مشارکت در سود می‌تواند شراکت در اصل شرکت‌ها هم پیش‌بینی شود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان نگین خودروی هوشمند، سرمایه مورد نیاز برای اجرای این طرح را یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ما این پروژه را 12 ماهه برای ساخت و فروش سه هزار عدد دانگل دیاگ تعریف کرده‌ایم و تا سقف 50 درصد سود را به سمت مردم و سرمایه‌گذاران انتقال می‌دهیم. 
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و سرمایه‌گذاری در این طرح می‌توانند به وبگاه karoya.tv و سکوی تامین مالی این قسمت از برنامه با نام دونگی به آدرس Dongi.ir مراجعه کنند.