جزئیات خدمات صندوق نوآوری برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان
جزئیات خدمات صندوق نوآوری برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق نوآوری علاوه بر ارائه خدمات صادراتی به شرکتهای دانش بنیان، تا پایان سال از بسته صادراتی خود رونمایی خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی دکتر سیاوش ملکیفر در رویداد چالش جهش صادرات که در خبرگزاری فارس برگزار شد، برنامههای صادراتی صندوق نوآوری را تشریح کرد و گفت: برنامههای متنوع صادراتی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر داریم که ضمن شناسایی بازارهای هدف از طریق پایگاههای صادراتی، امکان توسعه بازار از طریق حضور در نمایشگاههای بینالمللی و پذیرش و اعزام هیات تجاری را فراهم میکنیم. همچنین خدماتی چون حفاظت از مالکیت فکری و ثبت پتنت و اختراع از دیگر خدمات بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکتهای دانش بنیان است.
خدمت آموزش و مشاوره
ملکیفر در مورد خدمت آموزش و مشاوره صندوق نوآوری، به مرکز مشاوره تخصصی الوبیز اشاره کرد و گفت: ما برای جهش صادرات، خدماتی نظیر مشاوره و آموزشهای مورد نیاز را برای صادرات ارائه میکنیم؛ تمام هزینههای این مشاورهها برای شرکتها به شکل بلاعوض است. شرکتها برای صادرات باید استانداردهای مورد نیاز صادراتی را دریافت کنند. اخذ این استانداردها با هزینه زیادی همراه است که آن را بهصورت بلاعوض پرداخت میکنیم. به عنوان مثال برای اخذ استاندارد CE اروپا تا سقف 150 میلیون تومان بصورت بلاعوض به شرکتها پرداخت میکنیم.
ثبت پتنت و حفاظت از مالکیت فکری
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: حفاظت از مالکیت فکری در بازارهای صادراتی موضوع دیگری است که شرکتها برای صادرات به آن نیاز دارند. برای ثبت اختراع، نشان تجاری و طرح صنعتی در همه کشورهای دنیا تا سقف 200 میلیون تومان بهصورت بلاعوض از شرکتها حمایت میکنیم. کارگزارن با تجریه و متخصصی در این مسیر شرکتهای دانش بنیان را همراهی و کمک میکنند.
نمایشگاههای بین المللی
ملکی فر با اشاره به برنامه صندوق نوآوری در توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان، به حضور مستقل این شرکتها در نمایشگاههای خارجی در قالب برپایی پاویون اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان برای آشنایی با بازار خود نیاز به فضایی برای دیدار با مشتریان دارند که حضور در نمایشگاههای بینالمللی و معرفی توانمندیها یکی از این فرصتها است. در سال جاری بیش از 110 نمایشگاه خارجی را در فهرست نمایشگاههای بینالمللی قرار دادیم و تا سقف 120 میلیون تومان حمایت بلاعوض ارائه میکنیم. شرکتها برای حضور در پاویونها که تجمیعی از شرکتها در قالب یک غرفه است، تا سقف 150 میلیون تومان به صورت بلاعوض از طرف صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت میشوند.
فرصتهای صادراتی افغانستان
وی در مورد راه حلهای فناورانه و شناسایی فرصتهای صادراتی نیز گفت: جریانهای صادراتی کشور را بررسی کردیم تا بازارهای هدف را متناسب با صادرات شناسایی کنیم که در حال حاضر کشورهای همسایه مهمترین مقاصد صادراتی کشور هستند؛ به عنوان مثال نشستی با سفیر ایران در افغانستان و وزیر بهداشت کابل بهصورت مجازی داریم تا راهکار ورود به بازار ارزشمند افغانستان را پیدا کنیم. در حال حاضر ایران سالانه 3.5 میلیارد دلار صادرات به کشور افغانستان دارد. از طرفی 1.5 میلیارد دلار هزینه توریسم درمانی افغانستان به هند است که میتوانیم با وجود پتانسیلهای موجود در کشور، آن را به سمت ایران جذب کنیم. ما با افغانستان قرابت زبانی و همینطور قرابت فرهنگی داریم و مسلمان هستیم. بر این اساس میتوانیم علاوه بر مقصد توریسم درمانی، بازار صادراتی افغانستان را نیز توسعه دهیم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: نشست تجاری B2B با افغانستان خواهیم داشت و میزبان افغانها در نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامیدر کابل خواهیم بود. بخشی از برنامهها برای توسعه بازار افغانستان است اما بازارهای جدیدی چون کنیا، ارمنستان و سایر کشورها به کمک وزارت امور خارجه، وزارت صمت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان توسعه تجارت در حال مهیا شدن است.
نمایشگاههای دائمی و پایگاههای صادراتی ایران
ملکیفر در مورد شناسایی بازارهای هدف به برگزاری نمایشگاه دائمی و پایگاههای صادراتی اشاره کرد و گفت: با کمک نهادهای حمایتی مانند صندوق نوآوری و معاونت علمی و فناوری و سازمان توسعه تجارت، شرکتهایی برای همراهی شرکتهای دانش بنیان در عرصههای صادراتی، بازاریابی و تبلیغات تحت عنوان EMC شکل گرفتهاند که به صادرات کمک میکنند. در جمهوری آذربایجان تجربه خوبی از پایگاه دائمی صادراتی داشتیم که 16 شرکت دانش بنیان از خدمات این نمایشگاه بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دو پایگاه صادراتی سلیمانیه و بغداد در عراق، شهر اودیشای هند و دو پایگاه شانگهای و سوجو چین در حال فعالیت هستند. پایگاه صادراتی روسیه، ارمنستان، امارات متحده و ونزوئلا نیز تا قبل از پایان سال افتتاح خواهد شد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان در مورد بسته صادراتی صندوق نوآوری برای تقویت توسعه صادرات محصولات دانش بنیان به کشورهای خارجی خاطرنشان کرد: بسته صادراتی تا پایان سال رونمایی خواهد شد که به خدمات کنونی، خدمات جدیدی اضافه خواهد شد. اگر در زیست بوم ایدههای خلاقانه صادراتی با توجه به خدمات تامین مالی صندوق وجود داشته باشد ما از ایدههای آنها نیز استقبال میکنیم.