برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی برای کاهش پروسه اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان
برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی برای کاهش پروسه اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در نظر داریم مفهوم ارتباط و شبکه را تداعی کرده و نشان دهیم که میتوانیم فناوری و نوآوری را در قالب ارتباط این اجزا با یکدیگر شکل دهیم.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در نخستین مجمع پیشگامان اقتصاد دانشبنیان حوزه سلامت که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در سالن همایشهای صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، در پنل ارائه رویکردهای دستگاههای اجرایی و پاسخگویی به دغدغه شرکتهای پیشگام در رابطه با نمایشگاهی که به عنوان بخش جنبی این رویداد برگزار شد، گفت: نمایشگاهی با هدف گردهم آوردن همه بازیگران زیست بوم فناوری سلامت ایجاد شد و در نظر داریم مفهوم ارتباط و شبکه را تداعی کرده و نشان دهیم که میتوانیم فناوری و نوآوری را در قالب ارتباط این اجزا با یکدیگر شکل دهیم.
تشریح چهار خدمت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان
وی در رابطه با خدمات و رویکردهای جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه شرکتهای پیشگام حوزه سلامت، تصریح کرد: خدمات صندوق به چهار دسته اصلی تقسیم میشود؛ حوزه نخست، حوزه تسهیلات است که خدمات متنوعی را شامل میشود از جمله نمونهسازی با نرخ چهار درصد، سرمایه در گردش با نرخ ۱۱ درصد، تسهیلات قبل از تولید صنعتی و تولید صنعتی با نرخ ۱۱ درصد، لیزینگ با نرخ ۹ درصد، تامین دفاتر کاری با نرخهای مختلف که از ۱۸ درصد شروع میشود و با مشوقهایی قابل کاهش است. اشتغالزایی نیز با نرخ چهار درصد و همچنین اوراق خزانه اسلامی از جمله این خدمات است.
ملکیفر با بیان اینکه اوراق خزانه اسلامی یک خدمت جدید است در رابطه با آن گفت: شرکتهایی که در ازای فروش محصولات دانش بنیان خود از مشتری اوراق خزانه اسلامی دریافت کردهاند میتوانند آنها را به عنوان وثیقه در رهن بانکهای عامل صندوق بگذارند و مبلغ نیمی از اوراق تا سقف پنج میلیارد تومان وام با نرخ چهار درصد دریافت کنند. مدت تسهیلات همان سررسید اوراق خواهد بود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در تسهیلات تامین دفاتر کاری برای شرکتهای کوچک نیز ۷۰ درصد رهن فضای استقرار آنها را تامین خواهیم کرد و برای شرکتهای بزرگتر نیز بحث تامین دفاتر کاری را پیش بینی کردهایم.
وی سرمایهگذاری را خدمت دوم صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: این حوزه را امسال به صورت جدی دنبال میکنیم و حداقل دو مدل جدید و جذاب برای آن در نظر گرفتهایم یکی از آنها مدل «همسرمایهگذاری» است که برای فعالیتهای استارتآپی در نظر گرفته شده است.
ملکیفر عنوان کرد: عامل ما در این مدل، صندوقهای پژوهش و فناوری هستند که اگر ۲۰ درصد سرمایه را تامین کنند صندوق میتواند تا ۸۰ درصد باقیمانده سرمایه مورد نیاز را در قالب مشارکت تامین کند. خدمت دیگر این حوزه بحث ضمانت سرمایهگذاری است که امیدوارم به زودی اجرایی شود تا بتوانیم ریسک سرمایهگذاری در حوزه دانش بنیان و استارتآپها را کاهش داده و به مشارکت بخش خصوصی در سرمایهگذاری خطرپذیر در این حوزه کمک کنیم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی خدمت توانمندسازی را خدمت سوم این صندوق به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور عنوان کرد و گفت: این حوزه یکی از حوزههای اصلی خدمات صندوق است که به صورت بلاعوض ارائه میشود و از خدمات نمایشگاهی و توسعه بازار تا خدمات آموزش و مالکیت فکری و اخذ استانداردها را شامل میشود.
وی ادامه داد: بر اساس این خدمت از حضور شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاههای داخلی که شامل ۷۵ نمایشگاه است، تا سقف ۲۰ میلیون تومان در سال حمایت میکنیم. همچنین از حضور شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاههای خارجی که حدود ۴۵ نمایشگاه در لیست مصوب ما وجود دارد، حمایت میکنیم که این لیست رو به افزایش است.
ملکیفر با بیان اینکه بهرهمند شدن از این حمایتها کار پیچیدهای نیست گفت: کافی است شرکتهای دانش بنیان در سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی ثبتنام کنند. ضمن اینکه امسال امکان حمایت بلاعوض صندوق از اعزام شرکتهای دانش بنیان در قالب هیاتهای تجاری به خارج از کشور برای مذاکره وجود دارد و شرکتها میتوانند از این خدمت نیز بهرهمند شوند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: همچنین امکان حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای پذیرش هیاتهای تجاری از مقاصد صادراتی شرکتها هم مطرح شده که با همکاری وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری و تشکلهای این حوزه در حال رایزنی هستیم.
وی افزود: امکان حضور شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاههای دائمی خارج از کشور مانند چین، قرقیزستان، آذربایجان و به زودی عراق، سوریه و ترکیه نیز پیشبینی شده که از حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری نیز برخوردار خواهند شد.
ملکیفر همچنین در رابطه با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانش بنیان در حوزه مالکیت فکری گفت: از ثبت نشان تجاری، طرح صنعتی و پتنت در داخل و خارج کشور حمایت میکنیم. کارگزاران خوبی هم در این زمینه داریم. دوره آموزشی نیز برای این حوزهها برگزار کردهایم که دارای فرآیندهای سادهای است.
وی اذعان کرد: خدمات مشاوره و آموزش بیشتر برای شرکتهای کوچک جذاب است؛ امسال نیز کمک به اخذ استانداردها که ۱۵ استاندارد در حال حاضر در لیست ما وجود دارد، در زمره حمایتها قرار گرفته و متقاضیان میتوانند برای دریافت استانداردهای این حوزه اقدام کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی خدمت چهارم این صندوق به شرکتهای دانش بنیان را ارائه ضمانتنامه اعلام کرد و گفت: در این حوزه انواع و اقسام ضمانتهای مورد نیاز را از طریق شبکه بانکی کشور در اختیار متقاضیان قرار میدهیم. این ضمانت نامهها از بانکها به عنوان عاملان صندوق اما با نرخ ارزانتر و سپردههای کمتر دریافت میشود.
برنامههای صندوق برای کاهش پروسه اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان
ملکیفر با اشاره به برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی برای کاهش پروسه اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد: برای اینکه شرکتها زمان زیادی را برای گرفتن خدمات صرف نکنند از سال گذشته تغییر جدی در رویکردها دادهایم و یک همکاری را در قالب خط اعتباری اعطای تسهیلات با صندوقهای پژوهش و فناوری آغاز کردیم، به بیان دیگر صندوق را در کل کشور تکثیر کردیم. اینگونه دیگر نیازی نیست شرکتهای دانش بنیانی که تقاضای زیر ۵۰۰ میلیون تومان دارند به صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان یادآور شد: شرکتهای پیشگام نیز از طریق بانکهای همکار صندوق میتوانند با سرعت و به راحتی از تسهیلات صندوق که شامل سه گروه ۱۲ درصد یکساله، ۱۵ درصد دو ساله و ۱۸ درصد سه ساله میشود، استفاده کنند. ضمن اینکه شبکه بانکهای همکار نیز برای خدمترسانی هرچه بهتر رو به افزایش است.
https://www.inif.ir/fullcontent/-/asset_publisher/YASjeuXFqbaQ/content/id/90866